Official GIGABYTE Forum

Get the Internet BIOS update to work properly

Get the Internet BIOS update to work properly
« on: August 30, 2011, 12:49:08 am »
After an internet BIOS update on a Gigabyte 890GPA-UD3H and specifically indicating not to load the default settings on reboot it still did it, an that has created a huge headache. I can't get the RAIDed computer to boot up again no matter what, it just keeps rebooting. Is anybody trying just to get it right?

Dark Mantis

  • *
  • 18413
  • 413
  • 10typesofpeopleoneswhoknow binaryandoneswhodont
    • Dark Mantis
Re: Get the Internet BIOS update to work properly
« Reply #1 on: August 30, 2011, 06:54:16 am »
Hi

I take it from what you have said that you tried to update the BIOS using the @BIOS program which is totally opposite to what we always recommend. I would say it is likely that you have corrupted the BIOS now and luckilly you have a backup BIOS chip[ on these Gigabyte motherboards or the board would be toast.

Try this. t might take a few attempts to get right.

You can kick in the backup BIOS by shutting down the PSU from the wall, then hold down your case power button in and then turn on the power supply button, a few seconds later the board will start, shut off the power supply then.   Then you can turn on the power supply again and power up the board normally and DualBIOS will kick in.
Gigabyte X58A-UD7
i7 920
Dominators 1600 x6 12GB
6970 2GB
HX850
256GB SSD, Sam 1TB, WDB320GB
Blu-Ray
HAF 932

Gigabyte Z68X-UD5-B3
i7 3770K
Vengeance 1600 16GB
6950 2GB
HCP1200W
Revo Drive x2, 1.5TB WDB RAID0
16x DLRW
StrikeX S7
Full water cooling
3 x 27" Iiy

 

anything