Official GIGABYTE Forum

Easy Tune unable to install, Gigabyte GA-Z170XP-SLI, Intel i5 6600K

Red88

  • 2
  • 0
Hi, I'm unable to install Easy Tune. When I try to install Easy Tune, it shows up in the App Center, but when I click on it, it gives me the error:

"Service EasyTuneEngineSevice was not found on computer '.'."

I have Microsoft .NET 4.5.2 installed

Any help would be appreciated.

shadowsports

  • 1214
  • 31
  • Rev 1.1, BIOS F8, Plays Xbox One S
Re: Easy Tune unable to install, Gigabyte GA-Z170XP-SLI, Intel i5 6600K
« Reply #1 on: September 02, 2015, 04:54:42 am »
I haven't researched this much but believe a system registered .ocx file that loads is what keeps this program from being uninstalled properly.  System Event Viewer might help you isolate.  If found, unregister it.  You can also try looking for the service it claims isn't there and disable it.  Restart and try uninstalling again.  B15.0731.1 is the only released version I found for 100 series chipsets on both UK and US support sites. Someone else may have more.
Z97X-UD5H\Corsair RM850w, 4790K, 16GB Vengeance, GTX970 FTW SC 4GB ACX 2.0, 850 Pro's RAID0 (boot), Black 1TB, Win10 Pro, Obsidian 450D
NAS QNAP TS-219PII 4TB, MyBook 4TB
Nexus 6P Nougat

Re: Easy Tune unable to install, Gigabyte GA-Z170XP-SLI, Intel i5 6600K
« Reply #2 on: September 02, 2015, 10:03:12 am »
I had the same problem on my z170x gaming 7.

When you initially install the add on programs you should get Easy Tune 1.15.07.31 and this is new to me
item Easytuneengineservice 1.15.07.24

If the last is missing you woun't be able to install Eastytune.

What I did to solve the problems is remove all Gigabyte programs re-booted and re-installed all the Gb goodies.

MB.: Gigabyte Z190x Gaming 7 - Bios F7r
Proc.: Intel I7 6700K.
Mem.: Kingston HyperX 2 x 8gb 2400mhz.
Cpu.: Gelid the Black Edition.
Gpu.: Asus GTX 670.
Power.: NZXT 650 watt.
Ssd.: Samsung 950 Pro (256gb)
Hd.: WD 1 x 2 TB Red (Storage)
Hd.: WD 1 x 1 Tb Blue (Storage)
Hd.: WD 1 x 4 Tb Blue (Storage)

Red88

  • 2
  • 0
RE: Easy Tune unable to install, Gigabyte GA-Z170XP-SLI, Intel i5 6600K
« Reply #3 on: September 02, 2015, 05:01:46 pm »
I figured out my problem, thanks for the help!

 

anything