Official GIGABYTE Forum

Windforce GTX960 fan behaviour

Re: Windforce GTX960 fan behaviour
« Reply #15 on: November 09, 2015, 03:08:09 pm »
Ha-ha! Just got to the bottom of the problem.

There are 2 models of the GTX 960 WindForce 2x OC 4GB - one has the product code GV-N960OC-4GD (the card I have), the better card has product code GV-N960WF2OC-4GD (apparently). The better card has zero-fan mode and looks to be better supported with BIOS updates. This smacks of dumping an inferior product to market by using exactly the same name (but different IDs).

Congratulations, Gigabyte, you just lost a wealthy customer - forever!

Re: Windforce GTX960 fan behaviour
« Reply #16 on: November 12, 2015, 03:25:55 pm »
I emailed them about this issue about 5 weeks ago, got a standard response.
Then yesterday they emailed me with a bios update for the card.
I used Display Driver Uninstaller to clean out my display drivers, Gigabytes VGA tool to back up the bios...then flashed it with the new version.
No more revving and so far everything is fine.

The bios file is - N960O4GDF2

Re: Windforce GTX960 fan behaviour
« Reply #17 on: November 12, 2015, 09:20:35 pm »
I emailed them about this issue about 5 weeks ago, got a standard response.
Then yesterday they emailed me with a bios update for the card.
I used Display Driver Uninstaller to clean out my display drivers, Gigabytes VGA tool to back up the bios...then flashed it with the new version.
No more revving and so far everything is fine.

The bios file is - N960O4GDF2
Great, but where can I find the BIOS update? I won't be waiting 5 weeks for them to send it to me, too.

Re: Windforce GTX960 fan behaviour
« Reply #18 on: November 13, 2015, 09:01:51 am »
Great, but where can I find the BIOS update? I won't be waiting 5 weeks for them to send it to me, too.

This is the link from the support ticket - esupport.gigabyte.com/FileUpload/Answer/2015/10/182629/N960O4GDF2.zip

Marx

  • 1
  • 0
Re: Windforce GTX960 fan behaviour
« Reply #19 on: November 13, 2015, 10:11:41 am »
The Bios update only changed that fan speed is now at 43% minimum. That "solves" the problem but this could be done with the OC Guru too :/

Thank you anyway and sry for my english.


 

anything