Official GIGABYTE Forum

z97x gaming plus problem with bios time

z97x gaming plus problem with bios time
« on: January 19, 2016, 12:02:50 pm »
Hey Peeps

Got a bit of a strange one here,  i replaced my board 2 weeks ago with the z97x and everything is working ok except for the system time as soon as i turn off the pc the time stays at the time of the power off,  so i thought it might be the battery which i have replaced but its still doing the same thing and even stranger thing is if i set the time in the bios manually boot my pc up it hangs up my router???  If the time is wrong my router stays on as soon as i set the time right in the bios it hangs the router wtf??

Also noticed time is stagnant when in the bios screen

This is my second gigabyte board my gaming 3 board started giving issues after only 1 year,  starting to think gigabyte MB are crap
« Last Edit: January 19, 2016, 02:14:29 pm by Arkanis36 »

Re: z97x gaming plus problem with bios time
« Reply #1 on: January 19, 2016, 02:41:42 pm »
Right fixed it, just for anybody interested or having the same issue i removed the bios battery discharged the capcitators and left the battery out for 5 min, the system clock appears to be working now

dmdilks

  • 2934
  • 34
  • "If it isn't broke don't fix it"
    • http://dmdcomputerservice.webs.com/
Re: z97x gaming plus problem with bios time
« Reply #2 on: January 19, 2016, 02:45:04 pm »
By any chance did you do a bios update?
GIGABYTE-GA-X299-UD4, i7-7820X 3.60GHz, ADATA XPG Z1 32GB DDR4 2400 Quad, RX-580-8GB, In Win Glacier 900W, Cooler Master HAF 932, 1-240GB SSD sata-3, Win7 Ult-64bit, 1-M2-SSD-128gb Win 10 pro 64bit, 39" LED TV

Re: z97x gaming plus problem with bios time
« Reply #3 on: January 19, 2016, 02:51:47 pm »
By any chance did you do a bios update?

Yes i did, but the issue only resolved it self after taking out the bios battery