Official GIGABYTE Forum

Vga@bios not recognizing gigabyte card

Vga@bios not recognizing gigabyte card
« on: September 11, 2018, 07:43:07 pm »
Hi I am trying to flash my card's bios, it is a Gigabyte nvidia GTX 980 G1 GAMING 4Giga. It has Hynix memories. I downloaded the newer bios through gigabyte oc guru II, it stated it has F10 bios and downloaded automatically the F11 version. I read the instructions included in the package and I downloaded the tool vga @bios from the gigabyte site. When I launched it is says:" bios version unknow, EEPROM size unknow byte, Warning !No card found here. I tried running it as administrator and in various compatibility modes with no effect. Any ideas?

Re: Vga@bios not recognizing gigabyte card
« Reply #1 on: November 01, 2018, 04:40:23 pm »
Any ideas? is there perhaps another version of vga@bios for nvidia cards? I have not been able to locate it.

shadowsports

  • 1625
  • 46
  • Xbox One, Drives STI, Use QVL RAM For Best Results
    • Gigabyte US
Re: Vga@bios not recognizing gigabyte card
« Reply #2 on: November 04, 2018, 04:54:34 pm »
While I research this, can you tell me what it is you are trying to solve?  Are you trying to flash so you can have the "latest" BIOS available for your card, or does F11 specifically address an issue or behavior you are experiencing? 

This is nothing magic about having the latest BIOS available for your MB or GPU.  If you are not having any problems, stay where you are and enjoy using your card.
Z97X-UD5H (F8) \RM850w, 4790K, 16GB Vengeance, GTX970 FTW SC, 850 Pro's RAID0, 1TB WD, W10 1803
Z370-HD3P (F5) \750w, 8350K, 8GB LPX 3200 - 16-18-18-36, GTX 660 FTW, Intel SSD, 2TB RAID1, W10 1803
Phone: Android "Pie"

shadowsports

  • 1625
  • 46
  • Xbox One, Drives STI, Use QVL RAM For Best Results
    • Gigabyte US
Re: Vga@bios not recognizing gigabyte card
« Reply #3 on: November 06, 2018, 07:41:08 pm »
This was everything I could find.

https://www.gigabyte.com/Support/Utility/Graphics-Card

Latest version of VGA@BIOS is v7.04

If you continue to experience problems with Gigabyte software, I suggest you contact support.   
Z97X-UD5H (F8) \RM850w, 4790K, 16GB Vengeance, GTX970 FTW SC, 850 Pro's RAID0, 1TB WD, W10 1803
Z370-HD3P (F5) \750w, 8350K, 8GB LPX 3200 - 16-18-18-36, GTX 660 FTW, Intel SSD, 2TB RAID1, W10 1803
Phone: Android "Pie"