Official GIGABYTE Forum

Gigabyte motherboard not starting up properly

hakbul

  • 1
  • 0
Gigabyte motherboard not starting up properly
« on: October 16, 2023, 01:24:07 pm »
Hi

I have Gigabyte motherboard Z390 UD V2, the only happening when trying to power up pc is Case fans spinning 1 lap.
after about 30 secs rgb memory sticks light up. Nothing more happens.
I have tried different memory, different casing. No change.
Havent change cpu or Psu though. But cpu pins look ok.

Any idea what can be wrong here?

Best regards
Hakan

shadowsports

  • 2253
  • 67
  • Xbox One, Drives STI, Use QVL RAM For Best Results
    • Gigabyte US
Re: Gigabyte motherboard not starting up properly
« Reply #1 on: October 17, 2023, 02:41:43 pm »
Hi

I have Gigabyte motherboard Z390 UD V2, the only happening when trying to power up pc is Case fans spinning 1 lap.
after about 30 secs rgb memory sticks light up. Nothing more happens.
I have tried different memory, different casing. No change.
Havent change cpu or Psu though. But cpu pins look ok.

Any idea what can be wrong here?

Best regards
Hakan

Greetings,
Some questions for you. 

Please provide your full system specs, including disks, PSU, etc.  What's installed, attached and where, etc.   

What CPU are you using (specifically)?
What Memory (Brand, model, spec)? you said you tried more than one kind??
What BIOS rev are you running?

Have you tried Clearing the CMOS [CLR_CMOS]?
Have you seen any error LEDs? (Lower right corner) CPU, VGA, DRAM, BOOT

"1 lap"???  What does this mean exactly?

Manual:
https://download.gigabyte.com/FileList/Manual/mb_manual_z390-ud-v2_e.pdf?v=d0c0d71f3deeb06229e5c709825da79a

« Last Edit: October 17, 2023, 02:44:00 pm by shadowsports »
Z390 AORUS PRO (F10) \850w, 9900K, 32GB GSkill TriZ RGB - 16-18-18-38, RTX 3080Ti FTW3 Ultra, 960 Pro_m.2, W11
Z370-HD3P (F5) \750w, 8350K, 8GB LPX 3200 - 16-18-18-38, GTX 970 FTW SC, Intel SSD, 2TB RAID1, W11
Z97X-UD5H \850w, 4790K, 32GB Vengeance, RTX 2080 FTW