Official GIGABYTE Forum

Can't see the OSD on my desktop GV-N580SO-15I.

Can't see the OSD on my desktop GV-N580SO-15I.
« on: October 17, 2011, 05:39:39 pm »
Help me. :'(
I can not see OSD in my game F1 2011.
I download the last program from the GIGABYTE website, but I can not ative OSD. ???
Thank you.
Sorry for my bad English

Dark Mantis

  • *
  • 18405
  • 414
  • 10typesofpeopleoneswhoknow binaryandoneswhodont
    • Dark Mantis
Re: Can't see the OSD on my desktop GV-N580SO-15I.
« Reply #1 on: October 17, 2011, 05:47:46 pm »
Hi and welcome.

I am afraid I am not quite sure what is the problem. Is the trouble  a feature of the game or of the card ?

When you say the game's on screen display have you checked the game's forum for help ?

Are you sure that you are folowing the correct procedure to enable the OSD ?
Gigabyte X58A-UD7
i7 920
Dominators 1600 x6 12GB
6970 2GB
HX850
256GB SSD, Sam 1TB, WDB320GB
Blu-Ray
HAF 932

Gigabyte Z68X-UD5-B3
i7 3770K
Vengeance 1600 16GB
6950 2GB
HCP1200W
Revo Drive x2, 1.5TB WDB RAID0
16x DLRW
StrikeX S7
Full water cooling
3 x 27" Iiy

Re: Can't see the OSD on my desktop GV-N580SO-15I.
« Reply #2 on: October 17, 2011, 06:23:09 pm »
Hi and welcome.

I am afraid I am not quite sure what is the problem. Is the trouble  a feature of the game or of the card ?

When you say the game's on screen display have you checked the game's forum for help ?

Are you sure that you are folowing the correct procedure to enable the OSD ?

Hello, and thank you for your answer.
The game is F1 2011 (Codemasters). To explain better
I refer to the GPU manual at page 12.:
Gaming Mode:
Extreme 3D gaming mode for enthusiastic users. Users can SET Preferred GPU / Memory clock and
Adjust screen brightness, contract value, value range and under gaming mode. through
GIGABYTE Software On-Screen Display (OSD), users can monitor hardware information in games
Display and adjust settings in real time. In Addition, Gaming Mode Provides users with screenshots
by hot-key.
« Last Edit: October 18, 2011, 08:08:31 am by Dark Mantis »

Dark Mantis

  • *
  • 18405
  • 414
  • 10typesofpeopleoneswhoknow binaryandoneswhodont
    • Dark Mantis
Re: Can't see the OSD on my desktop GV-N580SO-15I.
« Reply #3 on: October 18, 2011, 08:33:49 am »
Thanks for the clarification there. We don't actually get the chance to have "hands on" with much of Gigabyte's products so most of our knowledge comes from manuals etc. which doesn't make things any easier.

I would think that it could be because you are using a resolution that isn't supported as standard. Try changing to a different resolution and see if that helps. Are you using the monitors natural setting ?

Is there anywhere in the menu that allows you to move or decide on the location of the OSD ?

Gigabyte X58A-UD7
i7 920
Dominators 1600 x6 12GB
6970 2GB
HX850
256GB SSD, Sam 1TB, WDB320GB
Blu-Ray
HAF 932

Gigabyte Z68X-UD5-B3
i7 3770K
Vengeance 1600 16GB
6950 2GB
HCP1200W
Revo Drive x2, 1.5TB WDB RAID0
16x DLRW
StrikeX S7
Full water cooling
3 x 27" Iiy

Re: Can't see the OSD on my desktop GV-N580SO-15I.
« Reply #4 on: October 18, 2011, 11:39:55 am »
Thanks for the clarification there. We don't actually get the chance to have "hands on" with much of Gigabyte's products so most of our knowledge comes from manuals etc. which doesn't make things any easier.

I would think that it could be because you are using a resolution that isn't supported as standard. Try changing to a different resolution and see if that helps. Are you using the monitors natural setting ?

Is there anywhere in the menu that allows you to move or decide on the location of the OSD ?



Thank you.
From what you said occurred to me that my problem is because I use a secondary monitor.
As soon as I try to disable the second monitor, then tell you how it went.
Again many thanks for your time.
Hello.

Dark Mantis

  • *
  • 18405
  • 414
  • 10typesofpeopleoneswhoknow binaryandoneswhodont
    • Dark Mantis
Re: Can't see the OSD on my desktop GV-N580SO-15I.
« Reply #5 on: October 18, 2011, 11:42:41 am »
That certainly sounds like it could be what is causing your problem. ;)
Gigabyte X58A-UD7
i7 920
Dominators 1600 x6 12GB
6970 2GB
HX850
256GB SSD, Sam 1TB, WDB320GB
Blu-Ray
HAF 932

Gigabyte Z68X-UD5-B3
i7 3770K
Vengeance 1600 16GB
6950 2GB
HCP1200W
Revo Drive x2, 1.5TB WDB RAID0
16x DLRW
StrikeX S7
Full water cooling
3 x 27" Iiy

 

anything