Official GIGABYTE Forum

Marvell 91xx config ATA Device dont work properly help

Marvell 91xx config ATA Device dont work properly help
« on: November 02, 2011, 10:31:19 pm »
Hello. I have a motherboard GA-Z68XP-UD5  (rev. 1.0 with windows 7 Ultimate 64bits
All works fine, but I have a bit problem.
1- In the system tray i can see the icon to extact sure with Marvell 91xx ATA Device and no one is connected in the two eSata of the rear pannel. Is it normal?
2- If I connect an external box with two hard drives ( in JBOD mode) in one of this eSata the system dont detect the drives, but if I connect the same box by USB there is no problem.
So, what happens with this eSata ports???? (I install the Marvell Console driver SATA3 versiĆ³n 1.0.0.1015
Thanks

Dark Mantis

  • *
  • 18405
  • 413
  • 10typesofpeopleoneswhoknow binaryandoneswhodont
    • Dark Mantis
Re: Marvell 91xx config ATA Device dont work properly help
« Reply #1 on: November 03, 2011, 08:11:42 am »
Hi and welcome.

My first thought would be to check to see if the ESATA is actually enabled in the BIOS. Also is the external box connected to a power source ?
Gigabyte X58A-UD7
i7 920
Dominators 1600 x6 12GB
6970 2GB
HX850
256GB SSD, Sam 1TB, WDB320GB
Blu-Ray
HAF 932

Gigabyte Z68X-UD5-B3
i7 3770K
Vengeance 1600 16GB
6950 2GB
HCP1200W
Revo Drive x2, 1.5TB WDB RAID0
16x DLRW
StrikeX S7
Full water cooling
3 x 27" Iiy

Re: Marvell 91xx config ATA Device dont work properly help
« Reply #2 on: November 03, 2011, 03:54:09 pm »
The external box is connected to a power source. YES.
The eSata is enabled in the BIOS :
eSata3controller: ENABLED
eSata3 CTRL mode: AHCI
eSata3 Transaction Mode: Fw Mode

What do you think?