Official GIGABYTE Forum

Z370 AORUS GAMING 3 display problem

Z370 AORUS GAMING 3 display problem
« on: November 09, 2020, 10:32:13 pm »
Hi guys, i have recently put in a new GPU (AMD RX580) and now on boot with the card installed the boot screen is off center to the right and a third of the screen is black but when only using the onboard graphics the display is fine, any ideas people.??
« Last Edit: November 09, 2020, 10:33:07 pm by soDAFFY »

shadowsports

  • 1977
  • 63
  • Xbox One, Drives STI, Use QVL RAM For Best Results
    • Gigabyte US
Re: Z370 AORUS GAMING 3 display problem
« Reply #1 on: November 10, 2020, 01:22:51 pm »
Hi guys, i have recently put in a new GPU (AMD RX580) and now on boot with the card installed the boot screen is off center to the right and a third of the screen is black but when only using the onboard graphics the display is fine, any ideas people.??

Greetings,
What are you outputting to?

Type and size of monitor?
Cable type and connection?
Are you using any adapters?

Sounds like a scaling issue.
Z390 AORUS PRO (F10) \850w, 9900K, 32GB GSkill TriZ RGB - 16-18-18-38, RTX 2080 FTW3 Ultra, 960 Pro_m.2, W10 2004
Z370-HD3P (F5) \750w, 8350K, 8GB LPX 3200 - 16-18-18-38, GTX 970 FTW SC, Intel SSD, 2TB RAID1, W10 2004
Z97X-UD5H \850w, 4790K, 16GB Vengeance, GTX 970 FTW SC, RAID0

Re: Z370 AORUS GAMING 3 display problem
« Reply #2 on: November 11, 2020, 02:30:56 pm »
Hi, im currently outputting to a 42inch HD TV usind HDMI with no adapters

shadowsports

  • 1977
  • 63
  • Xbox One, Drives STI, Use QVL RAM For Best Results
    • Gigabyte US
Re: Z370 AORUS GAMING 3 display problem
« Reply #3 on: November 11, 2020, 03:29:17 pm »
Hi, I'm currently outputting to a 42inch HD TV using HDMI with no adapters

Greetings,
Depending on the TV brand / type, there might be display options or settings that will allow you to use the TV as an output device.

Things that can cause this behavior (often found in the display device settings):

Zoom or magnification
Native resolution
Scaling

Hardware:
Ensure you are using a high quality HDMI cable from the card to TV

You can also try lowering the resolution of the display and see if that corrects the scaling problem during POST.

Z390 AORUS PRO (F10) \850w, 9900K, 32GB GSkill TriZ RGB - 16-18-18-38, RTX 2080 FTW3 Ultra, 960 Pro_m.2, W10 2004
Z370-HD3P (F5) \750w, 8350K, 8GB LPX 3200 - 16-18-18-38, GTX 970 FTW SC, Intel SSD, 2TB RAID1, W10 2004
Z97X-UD5H \850w, 4790K, 16GB Vengeance, GTX 970 FTW SC, RAID0

 

anything