Official GIGABYTE Forum

APP Center keeps telling me there's an update?

riggie

  • 5
  • 0
APP Center keeps telling me there's an update?
« on: November 24, 2020, 12:00:33 am »
APP Center  ( B20.0803.1 )  keeps telling me there's an update and the icon on the right in the taskbar shows a small red mark to signify this. But I cannot see what needs updating as there is no more information in the tabs called Gigabyte Apps, or Windows Settings? ........... do we just have to guess or just ignore all this?
Windows 10 Pro 64bit
Ryzen   7 3700X
EVGA GeForce GTX 1060 3GB
Corsair Vengeance LPX 32GB  (DDR4-3200)
Gigabyte 1TB M.2 PCIe NVMe
Gigabyte B550 AORUS ELITE
Corsair Carbide 175R PC Case

shadowsports

  • 2018
  • 63
  • Xbox One, Drives STI, Use QVL RAM For Best Results
    • Gigabyte US
Re: APP Center keeps telling me there's an update?
« Reply #1 on: November 25, 2020, 02:38:45 pm »
Greetings,
What to do first.  Determine if the "update" is for the App Center itself, or for one of the installed Apps.

This might be difficult since the downloadable version on the support portal for your board as of today is:

B20.0723.1

You'll have to reconcile the Apps since that varies based on what you have installed. 

If it really bothers you, you can uninstall, restart (important step) and reinstall.  See if that helps. 

I've been using the same version of the App Center on my Z97 rig for almost 3 yrs.  I turned off auto update.  Works perfectly. 





 
Z390 AORUS PRO (F10) \850w, 9900K, 32GB GSkill TriZ RGB - 16-18-18-38, RTX 2080 FTW3 Ultra, 960 Pro_m.2, W10 2004
Z370-HD3P (F5) \750w, 8350K, 8GB LPX 3200 - 16-18-18-38, GTX 970 FTW SC, Intel SSD, 2TB RAID1, W10 2004
Z97X-UD5H \850w, 4790K, 16GB Vengeance, GTX 970 FTW SC, RAID0