Official GIGABYTE Forum

RGB Fusion 2.0 not applying on startup

RGB Fusion 2.0 not applying on startup
« on: May 20, 2022, 09:51:50 pm »
Since I upgraded to Windows 11, every time I turn the computer on, the Gigabyte logo on my RTX 2060 super gets static. Even if I set RGB Fusion to startup with windows on system tray, it won't work until I actually open the app.
I already did a fresh windows 11 installation and it didn't solve it.

shadowsports

  • 2200
  • 66
  • Xbox One, Drives STI, Use QVL RAM For Best Results
    • Gigabyte US
Re: RGB Fusion 2.0 not applying on startup
« Reply #1 on: June 16, 2022, 01:56:37 pm »
Greetings,
I didn't see the RTX2060 on the list of supported cards - RGB Fusion 2.0 site, however, its part of the Aorus Engine downloads on the cards support page, so it must be supported.  Yours appears to be a windows 11 issue.

What programs do you have set to run at boot time? 

Have you tried support?

https://www.gigabyte.com/us/Support
Z390 AORUS PRO (F10) \850w, 9900K, 32GB GSkill TriZ RGB - 16-18-18-38, RTX 3080Ti FTW3 Ultra, 960 Pro_m.2, W10 21H2
Z370-HD3P (F5) \750w, 8350K, 8GB LPX 3200 - 16-18-18-38, GTX 970 FTW SC, Intel SSD, 2TB RAID1, W10 21H2
Z97X-UD5H \850w, 4790K, 32GB Vengeance, RTX 2080 FTW

Re: RGB Fusion 2.0 not applying on startup
« Reply #2 on: June 28, 2022, 06:39:03 pm »
Greetings,
I didn't see the RTX2060 on the list of supported cards - RGB Fusion 2.0 site, however, its part of the Aorus Engine downloads on the cards support page, so it must be supported.  Yours appears to be a windows 11 issue.

What programs do you have set to run at boot time? 

Have you tried support?

https://www.gigabyte.com/us/Support

Yes, it's supported, it has always worked.
It's Aorus Engine, every time it starts, the LED gets static, I need to open RGB Fusion to fix it. If Aorus Engine doesn't boot, the problem won't occur.

 

anything